Festivalové večeře 2019

Povečeřet před pořadem, konaným ve druhém zámeckém nádvoří, můžete přímo ve festivalovém areálu. Ušetříte si tak starost s hledáním místa v přeplněných litomyšlských restauracích, zaručeně stihnete začátek představení a umělecký zážitek spojíte se zážitkem gastronomickým v mimořádném prostředí prvního nádvoří zámku.

Slavnostní servírovanou večeři nabízí Aplaus Catering, provozovatel oblíbené a odborníky i hosty vysoce oceňované restaurace Bohém hotelu Aplaus. Menu sestavil a osobně připraví kuchař Vojtěch Petržela, kapitán juniorského týmu České republiky, trojnásobný mistr ČR a mistr střední Evropy.

Součástí ceny tříchodového menu je vinný doprovod každého chodu, karafa s vodou či jiný nápoj a káva. Večeře se podává vždy 90 minut před oficiálním začátkem pořadu ve VIP stanu na zámeckém nádvoří (u fontány).

Večeři lze objednat pouze u pořadů konaných ve večerních hodinách ve druhém zámeckém nádvoří, mohou se jí zúčastnit jen držitelé platné vstupenky na pořad. 

 

Nabídka v roce 2019 (aktuálně VYPRODÁNO do konce festivalu!)


Menu č. 1


pečivo + kukuřičný prach s hrubou solí

 

Předkrm

Marinovaný pstruh,
salát z fenyklu, červeného zelí a ředkviček,
petrželkový krém

Hlavní chod

Vepřová panenka sous-vide,
mrkvové pyré s vanilkou,
baby mrkev, hráškové lusky,
omáčka bordelaise

Dezert

Čokoládové brownies,
tartar z manga, mučenky z banánu,
banánová zmrzlina


Menu č. 2


pečivo + kukuřičný prach s hrubou solí

 

Předkrm

Tartar ze svíčkové s Créme fraîche,
marinované cibulky, melba toust

Hlavní chod

Jelení hřbet, dýňové pyré,
dýně, fava fazole, demi-glace

Dezert

Hruškový závin s brusinkami, zmrzlina


Menu č. 3 - Vegetariánské


pečivo + kukuřičný prach s hrubou solí

 

Předkrm

Studená rajčatová polévka
grilovaný chléb

Hlavní chod

Hráškové risotto,
marinovaná hruška, výhonky hrášku

Dezert

Grepový sorbet, ořechový krokant,
segmenty růžového grepu


Menu č. 4


pečivo + kukuřičný prach s hrubou solí

Předkrm

Buvolí mozzarella, rajčatové concassé,
bazalková majonéza

Hlavní chod

Ravioli s ricottou a citronovou kůrou,
grilované krevety, rajčatový bisque

Dezert

Vanilková panna cotta,
jahodový kompot s estragonem


Menu č. 5


pečivo + kukuřičný prach s hrubou solí

Polévka

Slepičí consommé, maso, nudle a zelenina

Hlavní chod

Biftek z pravé svíčkové,
květákové pyré s lanýžovým olejem,
chřest, omáčka s hrubozrnou hořčicí

Dezert

Mousse z mléčné čokolády,
jablečný sorbet, zelené jablko


Menu č. 6


pečivo + kukuřičný prach s hrubou solí

Předkrm

Krevetové knedlíčky, hoisin omáčka, klíčky

Hlavní chod

Žluté kari s lososem, bok choy,
lilek a jasmínová rýže

Dezert

Tapioka s kokosovým mlékem a ovocem


 

Cena všech šesti menu je jednotná: 1.150 Kč.

Menu je sestaveno vždy pro jednu osobu a nelze je měnit. Objednat je můžete pomocí tohoto formuláře:

Festivalové večeře
Kontaktní údaje
Powered by BreezingForms

Děkujeme, brzy se vám ozveme! V případě dotazů nás kontaktujte na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..