Smetanova Litomyšl 2019: Premiéra na festivalu, orchestr diváci neviděli

WEB , Datum: 27.06.2019 , Zdroj: svitavsky.denik.cz +1 , Autor: Deník Iveta Nádvorníková

Obsahové duplicity: 28.06.2019 - Svitavský deník N1

/FOTO/ Kde je orchestr? O tom přemýšleli diváci rockové opery Jesus Christ Superstar na festivalu Smetanova Litomyšl.

Orchestr operety Národního divadla moravskoslezského Ostrava hrál v zámecké jízdárně a zvuk byl přenášen na scénu na nádvoří.

Pokračovat ve čtení

Tři barvy, osm set kvašů a předčasný konec jednoho života: Březinova Charlotte na Nové scéně

WEB , Datum: 27.06.2019 , Zdroj: casopisharmonie.cz , Strana: 0

„Dobře se o ně starejte… Je to celý můj život.“ S těmito slovy předávala svou dramatizovanou autobiografii v téměř osmi stech obrazů Charlotte Salomon spřátelenému lékaři před transportem do Osvětimi z francouzského exilu. Její životní dílo zůstalo zachováno, ona sama koncentrační tábor nepřežila. Její příběh zpracovala britská režisérka a choreografka Pamela Howard ve spolupráci se skladatelem Alešem Březinou a kanadským libretistou Alonem Nashmanem. Svou inscenaci Charlotte: Tříbarevná hra se zpěvy uvedou 1. a 2. července na Nové scéně Národního divadla. Po pražském uvedení následně zamíří 5. července na festival Smetanova Litomyšl.

Pokračovat ve čtení

Na operním festivalu zmizel orchestr

TISK , Datum: 28.06.2019 , Zdroj: Právo , Strana: 11 , Autor: Zdeněk Seiner , Vytištěno: 120 817 , Prodáno: 69 166 , Rubrika: Severovýchodní Čechy , Země: Česko

Na 61. Národním operním festivalu Smetanova Litomyšl se letos experimentuje.

Poprvé orchestr nehrál na jevišti, ale nechal se ukrýt v nedaleké zámecké jízdárně a zvuk byl přenášen na scénu na zámeckém nádvoří.

Smetanka na trávníku

TISK , Datum: 28.06.2019 , Zdroj: Svitavský deník , Strana: 2 , Vytištěno: 2 760 , Rubrika: Svitavsko/Pardubický kraj , Země: Česko

Festivalové zahrady v Litomyšli nabízí program: