Smetanka hlásila vyprodané pořady

13.3.2019   Týdeník Nové Svitavsko   str. 5   Zprávy z okresu  (ik)

Předprodej vstupenek na festival Smetanova Litomyšl začal minulou středu v 10 hodin. Největší zájem byl o Slavnostní zahajovací koncert, Koncert na přání – 3 Freeman Show, Jesus Christ Superstar a Tango na cestách. Vyprodaných bylo během odpoledne 12 pořadů. „Během dopoledne došlo na dvacet minut k situaci, kdy prodejní systém uvolňoval část rezervací zpět do prodeje,“ uvedl Tomáš Heinzel ze společnosti Ticketportal. Více než polovina rezervací byla následně obnovena. Jen během první hodiny se prodalo 3 427 vstupenek a dalších 7 tisíc bylo zarezervováno.

V Litomyšli je po duchovní hudbě poptávka

12.3.2019   Katolický týdeník   str. 9   Perspektivy – Kultura  Pavel J. Sršeň

Od minulého týdne lze zakoupit vstupenky na koncerty 61. Národního festivalu Smetanova Litomyšl. Mezi více než třemi desítkami koncertů se nezapomnělo ani na kvalitní duchovní hudbu. Hovořili jsme s dramaturgem festivalu VOJTĚCHEM STŘÍTESKÝM.

Pokračovat ve čtení

Vstupenky na zajímavé pořady jsou ještě k mání

8.3.2019   Svitavský deník   str. 3   Svitavsko/Pardubický kraj   (ik, jb)

O vstupenky na Národní festival Smetanova Litomyšl je obrovský zájem. Lístků je však stále dostatek. Pořadatelé přidali dva pořady – odpolední Koncert na přání a stejně tak odpolední Tango na cestách. „Lidé by nám po těch letech měli více věřit a nebát se vyzkoušet i to, co předem neznají. Vojtěch Stříteský je vynikající dramaturg a v programu nejsou hluchá místa.

Smetanova Litomyšl: vyprodáno je 13 pořadů

8.3.2019   Mladá fronta DNES   str. 13   Kraj Pardubický   (ČTK,lat)

Za první den předprodeje vstupenek na 61. ročník hudebního festivalu Smetanova Litomyšl se vyprodalo 13 z 41 pořadů. Prodejní systém se ve středu dopoledne přechodně potýkal s problémy, podařilo se je ale odstranit. Jen za první hodinu bylo prodáno 3 427 vstupenek a dalších 7 000 zarezervováno.

Litomyšl láká

8.3.2019   Metro   str. 14   Víkend   ČTK   Krátce

Za první den předprodeje vstupenek na 61. ročník hudebního festivalu Smetanova Litomyšl se vyprodalo 13 z 41 pořadů. Jen za první hodinu bylo prodáno 3427 vstupenek a dalších 7000 zarezervováno. Tradičně je mezi prvními vyprodaný slavnostní zahajovací koncert, potom Hvězdy operního nebe s Olgou Peretyatko, Čajkovského orchestr Moskva nebo oba koncerty na přání Freeman show, kde byl přidán jeden odpolední koncert. Už 61. ročník Národního festivalu Smetanova Litomyšl se koná od 13. června do 7. července.