Stavební práce prohlídky neomezí

19.5.2017    Svitavský deník    str. 1   Titulní strana   (pš)

Do začátku operního festivalu Smetanova Litomyšl už zbývá jen několik týdnů. Přípravy na jedinečnou hudební událost už jsou v plném proudu. V pondělí začne stavba koncertní konstrukce. Návštěvníci tak budou mít z důvodu stavby omezený pohyb po vnitřním arkádovém nádvoří.

Chod zámku však stavební ruch omezí jen minimálně a turisté jsou vítáni. Prohlídky zámeckých tras, zámecké obrazárny, sklepení a přístup na vyhlídku ve druhém patře zůstává bez omezení.

Sešli se zástupci hudebních festivalů

4.4.2017    Horácké noviny  str. 5   Kultura  (pch)

VALEČ – Ve středu 29. a ve čtvrtek 30. března se na zámku ve Valči uskutečnilo zasedání Valné hromady Asociace hudebních festivalů České republiky. Jednání se mimo jiné zúčastnila i poslankyně Věra Kovářová, hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a také starosta Jaroměřic nad Rokytnou Jaroslav Soukup.

Litomyšl: Kulturní perla východních Čech

3.4.2017 Překvapení str. 6 Na cestách s Překvapením  Helena Hladíková

Heslem města je: Na duši je Litomyšl. A něco pravdy na tom rozhodně bude, protože sem každoročně přijíždějí tisíce turistů – za pohodovou atmosférou, spoustou zajímavých památek a báječnými zážitky, které nabízí mnoho kulturních akcí. Přijeďte se o tom přesvědčit i vy!

Reprezentanti maďarských romských tradic

1.4.2017    Haló noviny    str. 4   Z kultury   (the)

Pod záštitou prezidenta republiky Miloše Zemana se Národní festival Smetanova Litomyšl (SL) letos uskuteční od 16. června, kdy do historického východočeského města zavítá Česká filharmonie s hostujícím světoznámým dirigentem Semjonem Byčkovem. Potrvá do 6. července. Přehlídku uzavře Velké finále se slavnými sborovými scénami z našich i světových oper.